Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα

Eκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι Λυκειακές Τάξεις Μαγούλας από την Παρασκευή 1/12/2017 έως τη Κυριακή 3/12/2017.Στην εκδρομή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των Λυκειακών Τάξεων του σχολείου μας. Συνοδοί καθηγητές ήταν οι: Αγορόπουλος Κωνσταντίνος, Μπαταβάνη Ευθαλία, Τασίκα Μαρία.
Αρχικά το σχολείο μας επισκέφθηκε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να παρακολουθήσει μια εκπαιδευτική αλλά και διασκεδαστική έκθεση-παράσταση η οποία αφηγείται το συνολικό έργο του Van Gogh όχι με τον συνήθη αλλά μ? έναν νέο, επαναστατικό τρόπο. Σε μία καθηλωτική ατμόσφαιρα, μπροστά τα μάτια των μαθητών και των συνοδών καθηγητών ζωντάνευσαν σε γιγαντιαίες οθόνες τα αριστουργήματα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ σε μία συμφωνία φωτισμού, χρωμάτων, ήχων και μουσικής, προσφέροντας μία πνευματική και πλούσια εμπειρία.

  

Επόμενος σταθμός το Μουσείο της Ακρόπολης. Το Μουσείο, ένα από τα σπουδαιότερα στον κόσμο, φιλοξενεί μοναδικά αριστουργήματα, κυρίως πρωτότυπα έργα της αρχαϊκής, κλασικής και ελληνιστικής ελληνικής τέχνης, που συνδέονται άμεσα με τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες θαύμασαν με τη βοήθεια της εξαιρετικής ξεναγού τα εκθέματα και την υψηλή τέχνη του μνημείου που ενέπνευσε όλο τον κόσμο.

  

 

 

 

 

 

Ακολούθησε η ανάβαση στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, τον πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο στην Ελλάδα. Στην Ακρόπολη θαυμάσαμε από κοντά τους τρεις αρχαίους ναούς, τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και τον ναό της Απτέρου Νίκης καθώς και την μνημειακή είσοδο, τα Προπύλαια. Από τους πρόποδες του Ιερού Βράχου ακολουθώντας το λιθόστρωτο δρόμο, μια διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς, μαθητές και εκπαιδευτικοί φτάσαμε στο Θησείο, για μια σύντομη ανάπαυλα.

Τελευταίος σταθμός της εκδρομής το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Η Συλλογή με τίτλο Μια Ιστορία με Εικόνες και Σκηνές από την Καθημερινή Ζωή στην Αρχαιότητα αντίστοιχα έδωσε την ευκαιρία σε μαθητές και συνοδούς να συνθέσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο ζωής και την καθημερινότητα του αρχαίου κόσμου και τους μετέφερε με τρόπο ζωντανό στον κόσμο της αρχαιότητας.