ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΑΠΗΣ

Παράδοση ειδών προσωπικής υγιεινής και φροντίδας, καθώς και άλλων απαραίτητων εφοδίων για τους κρατουμένους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου 2024 στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Τρικάλων από το Διευθυντή του Γυμνασίου Λ. Τ. Μαγούλας κ. Νικόλαο Νεοχωρίτη, συνοδευόμενος από το Θεολόγο Καθηγητή του σχολείου π. Παναγιώτη Μίχο.

            Την υποδοχή της αντιπροσωπείας και την παραλαβή των ειδών, πραγματοποίησε προσωπικά η Διευθύντρια του Καταστήματος Σωφρονισμού κ. Μαρία Λίτσιου. Η Διευθύντρια, αφού ευχαρίστησε εγκάρδια εκπαιδευτικούς και  μαθητές του Γυμνασίου- Λ.Τ.  Μαγούλας και του Γενικού Λυκείου Μουζακίου για την ευγενική χειρονομία τους, προέβη σε σύντομη ενημέρωση περί της λειτουργίας των Φυλακών, τις συνθήκες κράτησης και απασχόλησης των τροφίμων και την εν γένει προσπάθεια της Πολιτείας με στόχο την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία.

            Τονίστηκε και από τις δύο πλευρές η ανάγκη για πλήρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών σ’ αυτά τα ευαίσθητα κοινωνικά θέματα. Δόθηκε η αμοιβαία υπόσχεση ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς η συνεργασία να αναπτυχθεί έτι περισσότερο με σκοπό οι μαθητές να αναλάβουν ενεργό δράση στον ευαγγελικό Λόγο «…εν φυλακή ήμην και ήλθετε πρός με…», αλλά και η άλλη πλευρά των αναγκεμένων συνανθρώπων μας να βοηθηθεί ποικιλοτρόπως. Είναι καιρός να κατανοήσουμε όλοι ως κοινωνία, ότι θα πρέπει να νοιαζόμαστε για το διπλανό μας, ειδικά στις σύγχρονες εποχές που οι δυσκολίες διογκώνονται.

Αν θέλουμε πραγματικά, για να ζήσει ο κόσμος…