Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 2017

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την ιστορική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, το Γυμνάσιο-Λυκ. Τάξεις Μαγούλας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στη Σ.Μ.Υ Τρικάλων.

Αρχικά, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου είχαν τη δυνατότητα, μέσα από την προβολή και την ανάγνωση ιστορικών αφηγήσεων που αφορούσαν στο έπος του ?40 και επικεντρώνονταν κυρίως στις ηρωικές μάχες που δόθηκαν στο Ύψωμα 731, να παρακολουθήσουν σημαντικές στιγμές του μεγαλειώδους αγώνα των Ελλήνων.

Στη συνέχεια, εκπαιδευτικοί και μαθητές ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους στρατιωτικούς στις αίθουσες του Στρατιωτικού Μουσείου της Σ.Μ.Υ., όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να δουν από κοντά στις προθήκες εκθέματα, κειμήλια του αγώνα, όπως τη σημαία του 5ου Συντάγματος, μέρη του πολεμικού οπλισμού και στολές αγωνιστών, αλλά και να ενημερωθούν για τη στρατιωτική πορεία ηγετικών μορφών της σύγχρονης Ελλάδας.

 

Τέλος, κατά την επιστροφή τους στο σχολείο πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων του Υψώματος 731.

     http://gym-magoul.kar.sch.gr/wp-content/uploads/2017/11/DSC_0008.jpg

Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες βίωσαν παραστατικά τον εορτασμό της εθνικής επετείου πέρα από τον καθιερωμένο και συμβατικό τρόπο εντός του σχολείου, και έγιναν κοινωνοί της εθνικής μνήμης μέσα σε ένα χώρο άμεσα σχετιζόμενο με τα ιστορικά γεγονότα.

Την εκδήλωση οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί, Τασίκα Μαρία (Φιλόλογος), Παπαδημητρίου Αθανάσιος (Φιλόλογος), Χαλιμούρδας Κωνσταντίνος (Πληροφορικός), και στήριξαν ενεργά ο Διευθυντής Μόρφος Χρήστος και οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου-Λυκ. Τάξεων Μαγούλας.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στο διοικητή της Σ.Μ.Υ, ταξίαρχο κ. Τσιπίδη Δ., καθώς και στους υπευθύνους του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της Σ.Μ.Υ Τρικάλων.