Βιωματικές Παρεμβάσεις από το “Χαμόγελο του Παιδιού” με την Ψυχολόγο κυρία Στυλιανή Βλόστου – Ευχαριστήριο

Στο πλαίσιο των δράσεων μας για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ μαθητών/μαθητριών, το  Γυμνάσιο με Λ.Τ. Μαγούλας Καρδίτσας είχε την τύχη να συνεργαστεί με το «Χαμόγελο του Παιδιού», Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης (Κ.Α.Κ.Ι.Ε.) Θεσσαλίας  με έδρα τη Λάρισα και συγκεκριμένα με την κυρία Στυλιανή Βλόστου Ψυχολόγο MSc, μέλος της εξειδικευμένης ομάδας ψυχολόγων του Οργανισμού η οποία και επισκέφτηκε το σχολείο μας.  

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 11.3.2024, στο χώρο του σχολείου, οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου συμμετείχαν σε βιωματικές παρεμβάσεις πρόληψης και ευαισθητοποίησης, εγκεκριμένες από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με τίτλο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και Διαδικτυακός Εκφοβισμός». Οι δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν ήταν επίκαιρες και οι πρακτικές συμβουλές που δόθηκαν ήταν εξαιρετικά εποικοδομητικές και χρήσιμες. Οι μαθητές/τριες αποκόμισαν πολλά και ταυτόχρονα προβληματίστηκαν, γεγονός που φάνηκε από την συμμετοχή τους στις παρεμβάσεις και την πληθώρα των ερωτήσεων που απηύθυναν προς την Ψυχολόγο.

Ευχαριστούμε πολύ το «Χαμόγελο του Παιδιού» για την προσφορά του στην εκπαίδευση και την προστασία των παιδιών μας στον κυβερνοχώρο και ιδιαίτερα την κα Βλόστου.

Ο Διευθυντής και

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Μαγούλας Καρδίτσας