Επίσκεψη του Συμβούλου Εκπαίδευσης κ. Παπαθανασίου για Δειγματική Διδασκαλία στο μάθημα της Φυσικής στο Γυμνάσιο – Λ.Τ. Μαγούλας Καρδίτσας.

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, το σχολείο μας είχε την τιμή να φιλοξενήσει τον κ. Παπαθανασίου Χρήστο, Σύμβουλο Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών και Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου μας. Η επίσκεψή του είχε ως σκοπό την παρουσίαση δειγματικής διδασκαλίας στους μαθητές/τριες της Β’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου, με  θέμα τη “Μελέτη της Ευθύγραμμης Ομαλής Κίνησης με τη βοήθεια του λογισμικού Tracker.”

Η διδακτική διαδικασία ξεκίνησε με μια σύντομη εισαγωγή από τον κ. Παπαθανασίου, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στη μάθηση. Στο πλαίσιο της διδασκαλίας οι μαθητές/τριες, βιντεοσκόπησαν την κίνηση ενός σώματος και στη συνέχεια με τη βοήθεια του λογισμικού μελέτησαν τα βασικά στοιχεία της κίνησής του. Στο τέλος, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις και να συζητήσουν περαιτέρω με τον Σύμβουλο Εκπαίδευσης, εμπλουτίζοντας έτσι την εκπαιδευτική εμπειρία τους.

Η επίσκεψη του κ. Παπαθανασίου αποτέλεσε παράδειγμα σύγχρονης και διαδραστικής διδασκαλίας, που ενισχύει τη σχολική μάθηση και ενθαρρύνει τους μαθητές/τριες να ανακαλύψουν τον κόσμο των Φυσικών Επιστημών με ενδιαφέρον και διασκέδαση.