Εορτή της 25ης Μαρτίου 2017

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές τάξεις Μαγούλας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μαυρομμάτι Καρδίτσας, με σκοπό τον βιωματικό εορτασμό της εθνικής επετείου στον τόπο, όπου γεννήθηκε μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της Ελληνικής Επαναστάσεως, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης.

Αρχικά, οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στον χώρο του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου από τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Μαυρομματίου, κο Γιώτη Δημήτριο, ο οποίος παρουσίασε διεξοδικά και εμπεριστατωμένα τα σπάνια και ιστορικά εκθέματα που φυλάσσονται εκεί, ενώ οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Παύλου Λάμπρος και Ντίνος Μίλτος ανέγνωσαν βιογραφικές πληροφορίες σχετικά με τον Γ. Καραϊσκάκη.

  

Στη συνέχεια, μαθητές και εκπαιδευτικοί μετέβησαν στην κεντρική πλατεία, όπου μετά τον χαιρετισμό του δημάρχου Μουζακίου, κου Γ. Κωτσού, η χορωδία τραγούδησε τον ύμνο προς τη Θεοτόκο. Ακολούθησε  κατάθεση στεφάνου στον έφιππο ανδριάντα του Γ. Καραϊσκάκη, από τον διευθυντή του σχολείου, κο Μόρφο Χρίστο. Η γιορτή συνεχίστηκε με την απαγγελία ποιημάτων και την ανάγνωση του χρονικού από τις μαθήτριες, Καλλιάρα Κωνσταντίνα, Γκόλια Αγορέτα, Καλλιάρα Αγορίτσα και Καλλιάρα Ελπίδα. Στο τέλος, η χορωδία του σχολείου απέδωσε το τραγούδι «Να ?τανε το ΄21», το οποίο χόρεψαν οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου, Άλλα Εράλντα, Γκόλια Σταυρούλα, Ιακωβάκη Ευτυχία, Μούντζια Ελευθερία. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν  με τον Εθνικό Ύμνο και με παραδοσιακούς χορούς από τις μαθήτριες του σχολείου.

Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος του Δήμου Μουζακίου κ. Γ. Κωτσός ο Αντιδήμαρχος κ. Επ. Γκινής δημοτικοί Σύμβουλοι, ο πρόεδρος, κ. Παπακώστας Γ., και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Μαγούλας, καθώς και κάτοικοι του Μαυρομματίου και της Μαγούλας.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη ολοκληρώθηκε με τη μετάβαση στην ιστορική σπηλιά του Καραϊσκάκη.

Το όλο εγχείρημα είχε την αμέριστη υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου, κου Μόρφου Χρίστου, καθώς και του συλλόγου των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Μαγούλας. Την εκδήλωση εμπνεύστηκε και οργάνωσε η φιλόλογος του σχολείου, κα Τασίκα Μαρία, συνεπικουρούμενη από τον φιλόλογο κο Παπαδημητρίου Αθανάσιο, την καθηγήτρια Μουσικής, κα Nταφοπούλου Σταυρούλα, και τον καθηγητή φυσικής αγωγής, Καραμπέκο Ευάγγελο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στον κ. Δ. Γιώτη, ο οποίος πρόσφερε τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία του, αλλά και τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την άψογη πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων.